Bli en bedre versjon av deg selv

  • 25.02.2016 kl. 08:56

Å kunne bli den beste av seg selv, få utnyttet all sin kapasitet og være alt det man kan være for både seg selv og andre, det er lettere sagt en gjort kanskje? I mange tilfeller føler man at man ikke strekker til, at man ikke er god nok. Hvordan kan vi unngå å komme inn i en slik tankespiral?

Selvtillit er nok noe av det aller viktigste for å kunne få gitt mest mulig av seg selv. Man må ha tro på seg selv som person, på sine kvalifikasjoner og egenskaper. Det er vanskelig å kunne gi alt av seg selv, dersom man ikke tror på at man kan. Mye er nok sagt og skrevet om selvtillit, jeg kom over denne artikkelen som sier litt om emnet. Det er individuelt hva som øker selvtilliten, det handler om å finne ut hva som styrker deg og hva som ikke styrker deg. Deretter må de rette tingene som øker selvtilliten din prioriteres.

Man må også jobbe for det man tror på. Ingenting her i livet kommer av seg selv, og ingenting er gratis, iallefall ikke med tanke på innsats og energi som legges ned for nå målene sine. Først må selvsagt målene settes, deretter må det jobbes hardt for å komme dit. Underveis må gjerne planene endres og justeres litt, men ikke mist fokus på hva du virkelig vil, og ikke la andre sette en stopper for dine drømmer. 

Jeg tror også det er viktig å være god mot andre for å kunne lykkes i livet. Vis omsorg og omtanke, empati. Gled deg over andres suksesser, del deres sorger og vær en støtte. Omgi deg med personer som bringer deg glede og som er med på å løfte deg opp, ikke trekke deg ned. Ta del av det gode her i livet, og ikke ta deg selv for høytidelig. Lær deg å le av deg selv. 

Vis respekt for at andre ikke er som deg, og at andre tenker på en annen måte. Lær å utnytte ulikheter for å kunne oppnå forståelse og øke din kunnskap. Det er viktig å kunne se ting fra ulike synsvinkler, man trenger likevel ikke å være enig, men man forstår at andre kan se ting på et annet vis enn seg selv

Motgang gjør deg sterkere, selv om man nødvendigvis ikke ser det der og da når man står midt i det. I ettertid er det viktig å bearbeide motgangen, tenke igjennom det og la seg styrke. Man vil stå bedre rustet til fremtidige prøvelser. En ting er nemlig helt sikkert, livet innebærer ikke bare en dans på røde roser men også en evig test på styrke. "When life gives you lemons, make lemonade"! 

Vel så viktig er det å akseptere at noen ganger er det vi gjør "good enough". Kanskje kunne man gjort mer, men har rett og slett ikke tid eller kapasitet. Livet er sånn, man kan ikke klare alt, og noen ganger må man rett og slett bare være "Good enough". Og det er helt greit. 

Ha tro på deg selv!! Det du tenker og mener om deg selv, er i grunn det som virkelig betyr noe. 

Følg gjerne bloggen på Facebook 

2 Kommentarer

Evelin

25.02.2016 kl. 09:23
utrolig bra skrevet :D

JS Freelance

25.02.2016 kl. 09:28
eveliin: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

JS Freelance

Skribent med lidenskap for bøker, skriving og reiser. Oversetter EN/NO. *** Writer with a passion for reading and traveling. Translator EN/NO

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og arkiv