Overvåkeren - Charlotte Link

  • 31.03.2016 kl. 09:53

Den siste tiden har jeg funnet tilbake til gamle gleder og er kommet i gang med å lese igjen. Jeg elsker egentlig å lese bøker. Det har jeg gjort siden jeg var liten jente. Jeg var medlem i TL klubben og slukte bøkene på løpende bånd etterhvert som de kom dumpende inn i postkassa. Jeg husker på videregående at jeg var blitt så hektet på Margit Sandemo sin serie Heksemesteren at jeg hadde med meg boken på skolen og gjemte den inne i skoleboken og latet som om jeg leste pensum når læreren kom forbi. hehe. Jeg ble avslørt da. Så oppslukt blir man neppe i Biologilære når man er 17 år.. eller? 

Det er flere grunner til at jeg liker å lese romaner; på den ene sider er jo noen bøker helt enkelt bare veldig spennende, på et nivå at man ikke kan legge boken fra seg, mens på den andre siden forbedrer man ordforråd og utvikler seg som person. Poenget er, jeg har akkurat lest ferdig boken Overvåkeren av forfatteren Charlotte Link.

For meg var dette en helt ukjent forfatter, og den enste grunnen til at jeg har boken var at jeg fikk den gratis da jeg meldte meg inn i kundeklubben til en bokhandel her i Ålesund. Hva jeg synes om boken kommer jeg tilbake til etter hvert. Men det kanskje viktigste som har skjedd er at jeg har funnet tilbake lesegleden. Og det er neimen ikke en liten sak. I løpet av årenes løp med fokus på utdanning, jobb og karriere har det blitt mindre tid til å lese og det har rett og slett ikke blitt prioritert. Men etter å ha kommet inn i en god flow, ser jeg frem i mot å gyve løs på mye herlig litteratur fremover. 

Så var det boken. Som nevnt er det ofte knapt med tid her hos meg, så det har tatt veldig lang tid å komme meg igjennom oppstarten av boken. Overvåkeren er en kriminalroman som handler om to eldre kvinner som blir drept på grusomt vis. Det var kanskje ikke en bok som helt fenget fra første stund, selv om den er veldig godt skrevet og innholdet var interessant. Men slik er det ofte med gode bøker, man må få med all informasjonen fra starten for å kunne komme til en overraskende slutt. Det er mange løse tråder og en god del skikkelser å bli kjent med i innledningen. Handlingen jobber seg fremover, og spenningen øker gradvis. Jeg tror at omtrent halvveis ble det nærmest umulig å legge fra seg boken. Jeg måtte lese litt til, komme videre, komme nærmere sannheten. Boken inneholder en del overraskelser og tar uventede vendinger. Noe jeg liker godt. Jeg skulle dog ha ønsket meg enda større surprise momenter. 

Alt i alt vil jeg si at boken er fin underholdning og vel verdt å lese, men jeg har også lest bedre krim.

Jeg ville gitt boken terningkast 4. Den er med andre ord etter min mening over gjennomsnittet, men ikke helt i toppsiktet av kriminalromaner. 

For den som er interessert finner du mer om boken og kan evt. skaffe deg den HER.  (adlink)  

2 Kommentarer

Iselin Renée

31.03.2016 kl. 10:27
Den har jeg ikke lest før :)

JS Freelance

31.03.2016 kl. 21:01
Iselin Renée: Var en ok bok å lese dette. Egentlig synes jeg også den var lettlest, ikke tungt språk og det var lett å henge med i historien

Skriv en ny kommentar

JS Freelance

Skribent med lidenskap for bøker, skriving og reiser. Oversetter EN/NO. *** Writer with a passion for reading and traveling. Translator EN/NO

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og arkiv