Jeg gleder meg til å bli gammel

  • 31.03.2016 kl. 21:20

Jeg gleder meg til å bli gammel

Har du noen gang tenkt på hvordan det er å bli gammel? På hvordan tilværelsen din blir da? Det har jeg, og jeg gleder meg. Nesten så det sitrer litt i kroppen på å bikke 66, er det ikke da livet tar til i følge sangen til Wenche Myhre? Jeg går egentlig bare ut i fra at til tross for hoftebrudd klarer jeg å pose med duckface og fishface enda bedre enn nå. Jeg må jo vel ha klart å forbedre teknikken litt frem til jeg fyller 66? I grunn er det vel heller ikke så rart at jeg gleder meg til å bli gammel, her i Norge er det jo egentlig status å være gammel. Du får respekt da, selvsagt. Du har jo livserfaringen med deg. Men det er jo bare den ene siden. Vi er jo så heldig at det også er kult med rynker, grått hår og hengepupper. Litt sånn kultstatus egentlig. Det er jo ingen som forsøker å holde på et ungt utseende, alle vil vel eldres med verdighet? Jeg forestiller meg, at når jeg er 75 år kommer jeg til å få minst 1000 likes på liktornen min når jeg poster bildet på Instagram. Den er sikkert så rød at den skiller seg litt ut i feeden til folk liksom, umulig å unngå.

Når jeg tenker meg om, er det i grunn tilværelsen jeg gleder meg aller mest til. Joda, det er jo digg med legebesøk, leddsmerter, lettere demens og hukommelsestap, hjertesvikt, slag og alt det der som modner deg som person når man begynner å bli riktig gammel og vis. Men det som er enda mer digg er jo det å endelig få fred og ro! Tenk deg da. Alle barna har forlatt redet og du er fri. Etter å ha vært en aktiv mor og bestemor i alle år, så blir det omsider stille rundt deg. Ja, for dine barn har jo allerede fått barnebarn og du har blitt oldemor. Alle har selvsagt veldig mye å gjøre. Noe som gir deg tid til å sitte alene i godstolen og se på Northug, nei forresten, er han like dyktig om 70 år tro? Det er helt sikkert en ny skistjerne, kanskje barnebarnet til Northug da? Uansett, tid til å sitte alene i godstolen og se på den norske skistjernen som sprinter inn til medalje (vi antar vel at Norge er like dyktig på ski og like dårlig i fotball når vi kommer så langt frem i tid?). Eller tid til å se hvordan det går med såpeseriene som er på tv `n på dagtid. Jeg er overbevist om at det ikke er ensomt i det hele tatt men heller gir en slags ro i sjelen. Det er jo egentlig ganske trygt å være gammel og bo alene også. Klart, det blir jo vanskelig å lage mat selv og få dusjet, men det har man jo hjemmehjelpen til. Så det er jo ikke noe problem. Dessuten, det er jo helt sikkert helt supert å få hjelp til dusj og toalettbesøk, mindre arbeid på meg da. Kanskje jeg må vente en uke mellom hver dusj, men so be it. Da er jo dusjen ekstra deilig? Jeg kan jo umulig være så skitten etter å ha sittet i en stol og sett på tv hele dagen? I tillegg har jeg jo bleie, slik at om jeg ikke rekker å komme meg på toalettet gjør det virkelig ingenting. Bleien kan jo skiftes når hjemmehjelpen kommer innom igjen neste morgen.

Ja jeg kan ikke annet enn å si at jeg ser frem til å bli gammel. Uten tenner får jeg jo endelig mose maten uten at noen klager eller ser rart på meg. Så elsker jeg jo suppe også, det blir man jo skikkelig mett av dessuten. Så gebiss kommer ikke til å være ett tema tror jeg, den biten fikser jeg lett. Men heldigvis, maten som jeg kommer til å få levert på døren er vel ferdig most og av ypperste kvalitet slik at jeg får i meg næring til tross for en svekket tanngard og kroppslige smerter. Med andre ord enda flere ting å glede seg over.

Ja, det blir jo sikkert slik at jeg må selge huset mitt. En leilighet er jo mer enn stor nok, også kan jeg jo betale for vaskehjelp. For det første kommer jeg til å ha så masse penger at jeg kan leie inn folk til å vaske og holde orden, de kommer vel iallfall en gang i måneden tenker jeg. Dermed slipper jeg til og med å vaske selv, og det kan man virkelig ikke klage på.

Nei, det er nesten så jeg ikke kan vente. Jeg gleder meg virkelig til å bli gammel.

// PS: teksten er ment som humor og forhåpentligvis smilte du iallefall litt //

Sprer litt feel good budskap med denne videoen


 

 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

JS Freelance

Skribent med lidenskap for bøker, skriving og reiser. Oversetter EN/NO. *** Writer with a passion for reading and traveling. Translator EN/NO

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og arkiv