Krim og historie i ett

  • 06.11.2016 kl. 22:16

Dagene flyr virkelig avgårde. Til tross for at jeg har færre fag dette semesteret, har det vært det mest hektiske. Heldigvis lever jeg fortsatt godt på bøkene jeg leste i sommer, og jeg har også nylig fullført Panserhjerte av Jo Nesbø. Likevel, det har vært mye å ta tak i. Jeg har skrevet en del artikler som har kommet på trykk, og det ser ut til at oppdragsmengden med oversettelsesoppdrag øker fremover. Noe som egentlig passer perfekt nå når vinteren kommer. Men uansett, over til dagens tema,som jeg har gledet meg til å skrive litt om. Som tidligere, har jeg funnet en bok som ikke er ny-publisert, men det er jo ikke alltid det som er nytt som er best, så why not. Denne gangen var det Menneskefluene av Lahlum som fikk være med i veska på turer både hit og dit. Har du lest den? Hva syntes du?

Menneskefluene av Hans Lahlum er en bok som etter det jeg kunne se har fått positive omtaler. Personlig synes jeg Lahlum er en interessant person og jeg var derfor veldig spent på hvordan han hadde håndtert å skrive en roman, og ikke minst i sjangeren krim. Dette er den første boken jeg har lest fra forfatteren og jeg må vel si at boken frister meg til å lese flere.

Mer om boken finner du HER (adlink) // Mer under bildet//Med en herlig samling av ulike karakterer opplevde jeg denne historien som en krim av den gamle gode sorten. Leseren blir dratt inn i historien. Etterforskeren skal løse et mysterium hvor alle potensielle skyldige er bosatt i samme blokk. Et ganske simpelt konsept tenker du kanskje? men det virker. Morderen holdes skjult omtrent helt til siste side og i løpet av boken skifter man mellom hvem man tror den skyldige er. Boken byr i tillegg på historie fra andre verdenskrig som på mesterlig vis flettes inn i historien.

Ett minus som jeg i starten irriterte meg veldig over, var forfatteres bruk av eiendomspronomen. De er gjennomgående plassert foran i setningene. For eksempel: Jeg fant papirene på mitt skrivebord. Jeg ville skrevet; Jeg fant papirene på skrivebordet mitt. Dette drev meg nesten til vanvidd  i starten, da dette er veldig unaturlig for meg. Etterhvert gikk jeg fra å irritere meg over det, til å bli nyskjerrig på hvorfor forfatteren skrev slik, til å etterhvert ikke legge merke til det ettersom jeg var oppslukt i historien. For mange kan jeg tenke meg at det oppleves som positivt at boken ikke er så lang, og dermed overkommelig å lese også for de som vanligvis ikke er så glad i å lese bøker. Absolutt verdt å lese, selv om boken ikke er kontroversiell eller nyskapende. Den endrer ikke noe dypt inni deg. Men den byr på  lett spenning, en gjennomført historie og en flukt fra hverdagens mas og kjas.

Mer om boken finner du HER  (adlink)

Hvilke av de andre bøkene til Lahlum ville du anbefalt??

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

JS Freelance

Skribent med lidenskap for bøker, skriving og reiser. Oversetter EN/NO. *** Writer with a passion for reading and traveling. Translator EN/NO

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og arkiv