Krim og historie i ett

  • 06.11.2016 kl. 22:16

Dagene flyr virkelig avgårde. Til tross for at jeg har færre fag dette semesteret, har det vært det mest hektiske. Heldigvis lever jeg fortsatt godt på bøkene jeg leste i sommer, og jeg har også nylig fullført Panserhjerte av Jo Nesbø. Likevel, det har vært mye å ta tak i. Jeg har skrevet en del artikler som har kommet på trykk, og det ser ut til at oppdragsmengden med oversettelsesoppdrag øker fremover. Noe som egentlig passer perfekt nå når vinteren kommer. Men uansett, over til dagens tema,som jeg har gledet meg til å skrive litt om. Som tidligere, har jeg funnet en bok som ikke er ny-publisert, men det er jo ikke alltid det som er nytt som er best, så why not. Denne gangen var det Menneskefluene av Lahlum som fikk være med i veska på turer både hit og dit. Har du lest den? Hva syntes du?

Menneskefluene av Hans Lahlum er en bok som etter det jeg kunne se har fått positive omtaler. Personlig synes jeg Lahlum er en interessant person og jeg var derfor veldig spent på hvordan han hadde håndtert å skrive en roman, og ikke minst i sjangeren krim. Dette er den første boken jeg har lest fra forfatteren og jeg må vel si at boken frister meg til å lese flere.

Mer om boken finner du HER (adlink) // Mer under bildet//Med en herlig samling av ulike karakterer opplevde jeg denne historien som en krim av den gamle gode sorten. Leseren blir dratt inn i historien. Etterforskeren skal løse et mysterium hvor alle potensielle skyldige er bosatt i samme blokk. Et ganske simpelt konsept tenker du kanskje? men det virker. Morderen holdes skjult omtrent helt til siste side og i løpet av boken skifter man mellom hvem man tror den skyldige er. Boken byr i tillegg på historie fra andre verdenskrig som på mesterlig vis flettes inn i historien.

Ett minus som jeg i starten irriterte meg veldig over, var forfatteres bruk av eiendomspronomen. De er gjennomgående plassert foran i setningene. For eksempel: Jeg fant papirene på mitt skrivebord. Jeg ville skrevet; Jeg fant papirene på skrivebordet mitt. Dette drev meg nesten til vanvidd  i starten, da dette er veldig unaturlig for meg. Etterhvert gikk jeg fra å irritere meg over det, til å bli nyskjerrig på hvorfor forfatteren skrev slik, til å etterhvert ikke legge merke til det ettersom jeg var oppslukt i historien. For mange kan jeg tenke meg at det oppleves som positivt at boken ikke er så lang, og dermed overkommelig å lese også for de som vanligvis ikke er så glad i å lese bøker. Absolutt verdt å lese, selv om boken ikke er kontroversiell eller nyskapende. Den endrer ikke noe dypt inni deg. Men den byr på  lett spenning, en gjennomført historie og en flukt fra hverdagens mas og kjas.

Mer om boken finner du HER  (adlink)

Hvilke av de andre bøkene til Lahlum ville du anbefalt??

"Predikanten" - Camilla Läckberg

  • 29.09.2016 kl. 21:52

English: please look further down. 

I dag regner det og stormer det rundt meg. Perfekt til å avslutte prosjektforberedelser på kafé, jobbe litt på hjemmekontoret og oppdatere her. Jeg følte det var på tide å dele litt tanker om bøker jeg har lest siden sist, og starter med denne:

Predikanten

"Predikanten" av Camilla Läckberg er en bok jeg synes det er verdt å lese. Den byr på grei underholdning og lett spenning. Samtidig er den skrevet på en måte som gjør den lett å lese. I startet opplevde jeg likevel at relasjonen mellom noen av karakteren var forvirrende. Det kom på plass etterhvert, men i startet gikk det litt i surr med familieforholdet mellom flere av skikkelsene. Kanskje var det navnene som ikke festet seg, eller det at datteren til den ene bodde et annet sted osv, men det var litt rotete i starten før bitene falt på plass for meg. Som krimroman er det kanskje ikke den som har overrasket meg mest, men historien dro meg videre.

Du finner boken HER

*********

Today is one of those cold and rainy days, perfect for  a project preparation session at a cafe, working from my home office and updating the blog. I felt it was about time to share some thoughts about books I`ve read lately. Starting with this one:

The Preacher

"The Preacher" by Camilla Läckberg is a book worth reading in my opinion. It offers entertainment and light excitement. The book is written in a way that makes it easy to read. However, In the beginning I thought the relationship between some of the characters where confusing. After a while everything came together. I am not sure if it had to do with me not being able to keep their names apart, or if it was because one of the character´s daughter lived with someone else, but for me it was a bit chaotic before the puzzle was resolved. The preacher is not the one crime novel which has surprised me the most, but the story kept luring me further. 

"Fever" - Melissa Pearl

  • 21.06.2016 kl. 13:40

English: further down

Jeg kom tilfeldigvis over denne forfatteren på Instagram. I profilen hadde hun en link hvor jeg kunne melde meg på nyhetsbrevet hennes og motta gratis bøker som takk. Jeg valgte å gjøre et forsøk, og lese boken på engelsk. Melissa skriver for unge voksne, og når jeg startet å lese tenkte jeg først at språkbruken og historien kanskje var bedre tilpasset de som er litt yngre enn mine 31. Jeg ble positivt overrasket. På den ene siden ble jeg ble dratt inn i en kjærlighetshistorie som jeg ville komme til slutten av. Etter å ha lest boken en stund klarte jeg ikke å legge den fra meg, men måtte lese til langt ut på natten for å se hvordan det hele endte. På den andre siden kan den ikke beskrives som nyskapende eller overraskende, men lar deg forsvinne inn i en litt klisjé fylt og uoriginal historie.

Men den byr på veldig fin og lett underholdning som lar deg flykte hverdagen et lite øyeblikk. Det er også en bok som er lettlest på engelsk og som kan anbefales dersom du ønsker å jobbe med å forbedre engelsken din.

***

I came across this author by fortuitousness on Instagram. She had a link in her bio where I could sign up for a newsletter and receive free books in return. I decided to go for it and give it a try. Melissa writes young adult and new adult fiction, and as I started to read I first thought that the use of language and the story might be more suitable for those younger than me. I was surprised. First of all, as I kept reading I got pulled into a love story that I wanted to see the end of. After reading a while I could not put the book away but had to keep on reading late at night just to see how it all worked out in the end. On the other hand this book is filled with cliches and the story is not new or original.

However, this book gives you easy entertainment and lets you escape your everyday life for a moment. It is also a book that it is easy to read in English (when English is not your mother language) and that can be recommended if you want to improve your English skills.  

Jojo Moyes - "Me before you"

  • 15.06.2016 kl. 23:23

English version : further down the page

"Et helt halv år"

Jeg ble ganske nylig ferdig med boken "Et helt halv år" av Jojo Moyes. Nok en gang en ny forfatter som jeg ikke har lest noe fra tidligere. Jeg er veldig positivt overrasket over denne boken, og kan forstå at den har blitt en bestselger. Nå er det en stund siden denne boken ble utgitt, og jeg er med andre ord kanskje litt sent ute, men jeg skal ikke avsløre noe for deg som eventuelt enda ikke har lest den. Moyes bruker et språk som bidrar til at sidene flyr avgårde. Dette til tross for at boken ikke er i sjangeren krim eller grøsser, hvor man ofte havner midt i en intens handling som man er nødt til å lese seg igjennom. Skildringene til Moyes sørger for at man havner inne i boken og lever seg inn i handlingene som utspiller seg. Karakterene blir som bekjente.

Boken er intens, følelsesladet, og tar opp temaer man sjelden våger å snakke om. Det er ikke før langt ut i boken at man virkelig innser hva man er på vei inn i, men da er det for sent å snu.

Jeg vil anbefale alle å lese boken, men advarer mot litt følelsesmessige traumer når den er over. Jeg sitter igjen med en blanding av følelser som er vanskelig å forklare, og jeg skulle på mange måter ønske at jeg kunne fortsette å lese enda mer.

Boken bestiller du forøvrig HER. (adlink) 

***

"You Before Me"
I recently finished "You Before Me", written by author Jojo Moyes. Once again reading a book from, for me, a new author. I was positively surprised by this book, and I can see why it has become a best seller. "You Before Me" is not newly released, so one might say that I`m a bit late. Nevertheless I will not make any spoilers for those of you haven`t read the book yet. Moyes uses a language that makes the pages fly, despite the fact that this is not a crime or mystery novel, where you often find yourself in the middle of an intens scene that you need to read to the end of. The portrayals in the book will make you feel that you are participating in the actions that unfolds and the characters become acquaintances. 

This book is intens, emotional and deals with matters that one rarely speak about or discuss. You will not realize what you`ve started before it is to late to turn.

I would recommend reading this book, however, please not that you might be a bit traumatized when it is over. I am left with a mix of emotions that`s hard to explain, and I just wish I could continue reading more. #bok #book #bookreview #mebeforeyou #ethelthalvår

"Villa Magdalena" av Santa Montefiore

  • 28.04.2016 kl. 21:55

I april har jeg lest boken "Villa Magdalena" av forfatteren Santa Montefiore. En bok hvor handlingen finner sted delvis i Toscana, Italia og delvis i Devon, England. Denne boken fikk jeg lese da jeg meldte meg på prosjektet "Prøveles" hos butikkjeden Boklageret. Jeg var dermed så heldig å få denne boken gratis, mot å fortelle min mening på Facebooksiden deres i forkant av lanseringen (jeg fikk altså boken før den var til salgs i butikkene). Det passet meg egentlig veldig bra å få lov til å prøvelese, ettersom jeg ikke har lest noe av Santa Montefiore tidligere. 

Montefiore skriver lettlest og tydelig. Man blir raskt kjent med karakterene og får ganske umiddelbart et forhold til dem. Jeg vil påstå at jeg nå etter å ha lest boken føler at jeg virkelig kjenner disse personene, selv om de selvsagt er aldri så fiktive. Jeg føler at jeg har tatt del i livet til disse menneskene og kjenner på sett og vis et savn etter å følge dem videre på ferden. Jeg innser nå at jeg har blitt glad i disse personene.

Historien er rørende, og trist, men jeg savner litt spenning. Til tider kunne det bli litt kjedelig. Det kan derimot ha noe med at jeg i utgangspunktet leser mer krim en jeg leser drama og romantikk. Jeg synes boken er verdt å lese, og jeg kommer til å lese flere av bøkene til denne forfatteren. 

Jeg ville gitt boken terningkast 4 

Mer om boken og mulighet til å bestille den HER. (adlink)  

 

 

Overvåkeren - Charlotte Link

  • 31.03.2016 kl. 09:53

Den siste tiden har jeg funnet tilbake til gamle gleder og er kommet i gang med å lese igjen. Jeg elsker egentlig å lese bøker. Det har jeg gjort siden jeg var liten jente. Jeg var medlem i TL klubben og slukte bøkene på løpende bånd etterhvert som de kom dumpende inn i postkassa. Jeg husker på videregående at jeg var blitt så hektet på Margit Sandemo sin serie Heksemesteren at jeg hadde med meg boken på skolen og gjemte den inne i skoleboken og latet som om jeg leste pensum når læreren kom forbi. hehe. Jeg ble avslørt da. Så oppslukt blir man neppe i Biologilære når man er 17 år.. eller? 

Det er flere grunner til at jeg liker å lese romaner; på den ene sider er jo noen bøker helt enkelt bare veldig spennende, på et nivå at man ikke kan legge boken fra seg, mens på den andre siden forbedrer man ordforråd og utvikler seg som person. Poenget er, jeg har akkurat lest ferdig boken Overvåkeren av forfatteren Charlotte Link.

For meg var dette en helt ukjent forfatter, og den enste grunnen til at jeg har boken var at jeg fikk den gratis da jeg meldte meg inn i kundeklubben til en bokhandel her i Ålesund. Hva jeg synes om boken kommer jeg tilbake til etter hvert. Men det kanskje viktigste som har skjedd er at jeg har funnet tilbake lesegleden. Og det er neimen ikke en liten sak. I løpet av årenes løp med fokus på utdanning, jobb og karriere har det blitt mindre tid til å lese og det har rett og slett ikke blitt prioritert. Men etter å ha kommet inn i en god flow, ser jeg frem i mot å gyve løs på mye herlig litteratur fremover. 

Så var det boken. Som nevnt er det ofte knapt med tid her hos meg, så det har tatt veldig lang tid å komme meg igjennom oppstarten av boken. Overvåkeren er en kriminalroman som handler om to eldre kvinner som blir drept på grusomt vis. Det var kanskje ikke en bok som helt fenget fra første stund, selv om den er veldig godt skrevet og innholdet var interessant. Men slik er det ofte med gode bøker, man må få med all informasjonen fra starten for å kunne komme til en overraskende slutt. Det er mange løse tråder og en god del skikkelser å bli kjent med i innledningen. Handlingen jobber seg fremover, og spenningen øker gradvis. Jeg tror at omtrent halvveis ble det nærmest umulig å legge fra seg boken. Jeg måtte lese litt til, komme videre, komme nærmere sannheten. Boken inneholder en del overraskelser og tar uventede vendinger. Noe jeg liker godt. Jeg skulle dog ha ønsket meg enda større surprise momenter. 

Alt i alt vil jeg si at boken er fin underholdning og vel verdt å lese, men jeg har også lest bedre krim.

Jeg ville gitt boken terningkast 4. Den er med andre ord etter min mening over gjennomsnittet, men ikke helt i toppsiktet av kriminalromaner. 

For den som er interessert finner du mer om boken og kan evt. skaffe deg den HER.  (adlink)  

JS Freelance

Skribent med lidenskap for bøker, skriving og reiser. Oversetter EN/NO. *** Writer with a passion for reading and traveling. Translator EN/NO

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no