Finalist i skrivekonkurranse

  • 21.09.2017 kl. 21:11

Jeg ble nylig en av finalistene i en skrivekonkurranse hos Kvinneguiden

Jeg synes selvsagt det er veldig kjekt å i det hele tatt bli vurdert, og ekstra stas er det å bli publisert. Teksten handler om hvordan naturen skaper følelser i oss som vi ikke finner andre steder.

Rent symbolsk kan toppen i teksten beskrives som "toppen av verden". Tenk om man virkelig kunne stå helt på toppen og se ut over hele verden, ikke bare de nærmeste omgivelsene, men faktisk hele verden. Det finnes selvsagt ikke en slik topp der du kan se absolutt hele verden, men tenk deg følelsen av å stå på en slik topp, å se utover verden, og tenke at: Dette er et sted vi må ta vare på. Et sted hvor vi må finne fred og leve i samhold med naturen og våre omgivelser.

Link til innlegget finner du HER.

God lesing.

Vinn ebok + Pilotlesere søkes + Novellen også ute hos ebok.no

  • 08.02.2017 kl. 21:08

God onsdag til dere. Ting skjer, og omsider er den nye novellen Sommerflørt også ute som e-bok hos den norske nettbutikken ebok.no (Den er som nevnt tidligere også ute hos Amazon.) Nå i starten ligger den ute hos ebok.no til kun 5 kroner HER

Send meg gjerne tilbakemeldinger dersom du leser den, for eksempel som melding via facebook siden min. Jeg er jo selvsagt spent på hva dere synes. Selv om dette har vært et mindre prosjekt er det like sårbart når man først kaster det ut der til allmennheten.

Samtidig kjører jeg i gang en konkurranse hvor du kan vinne SOMMERFLØRT novellen gratis. Du trenger bare kommentere at du er med i kommentarfeltet her under, samt å følge facebook siden min HER. Jeg sender den pr epost til en vinner i løpet av helgen, så husk å få med adressen jeg skal sende til.

Nyeste prosjekt / Pilotlesere
For øyeblikket har jeg jobbet litt med et større skriveprosjekt. Det er en roman for ungdommer hvor hovedpersonen er en jente på 16 år. Jeg vurderer å dra inn pilotlesere tidlig i dette prosjektet, både for å holde skrivemotoren i gang men også for å få verdifulle tilbakemeldinger.

Er det noen der ute som evt. kan være interessert i å bistå som pilotleser tro?


 

 

Ny e-bok ute

  • 07.02.2017 kl. 09:12

I dag har jeg hyggelige nyheter. Jeg publiserte nylig en ny e-bok på amazon. Det er en novelle som heter Sommerflørt og som handler om å finne kjærligheten i godt voksen alder. Romantikk får vi vel aldri nok av? Håper du synes det er en koselig historie som kan gi deg en liten pust i bakken. Her er et utdrag:

 ***

Sanden kiler mellom tærne der hun går langs vannkanten. Solen brenner mot de bare skuldrene og frembringer søte barndomsminner fra da hun løp barfot på stranden og lette etter krabber. Den fotside kjolen rekker nesten helt ned til den varme sanden. Endelig, en ledig solstol og parasoll. Boken hun bar under armen plasserer hun omhyggelig på det lille hvite bordet ved stolen, før hun slår opp parasollen. Stråhatten havner også på bordet. Hun finner seg til rette i stolen og tenker at det tross alt var helt riktig å reise hit. Skyggen fra parasollen føles behagelig mot den varme kroppen. Villajoyosa er ubeskrivelig konstaterer hun. Typiske spanske murhus i alle tenkelige farger. Småbyatmosfæren og den genuine spanske fornemmelsen passer henne utmerket. Perfekt når man reiser alene. Elin ser seg rundt på stranden. Noen få soler seg toppløs, barn leker med bøtter og spade i vannkanten og et nyforelsket par spruter vann på hverandre ute blant bølgene. Hun lukker øynene igjen og holder tilbake tårene. Savnet gnager litt, men hun kommer raskt ut av det og lever seg inn i bokens fiktive sfære. Omverden blir borte for en stund.

***

Du får tak i den HER 

Jeg kan kalle meg forfatter

  • 07.04.2016 kl. 10:09

Jeg har gitt ut en Ebok. Det er ikke en roman, men en enkel diktsamling. 3 engelske dikt (tidligere publisert her på bloggen også). Jeg synes det er litt stas, selv om det ikke er en roman jeg har gitt ut. Jeg kan jo kalle meg forfatter når jeg har gitt ut bok. Jeg holder på med litt diverse lengre noveller også, men innimellom skole og hverdag har jeg ikke fått skrevet de ferdig. Når de er klare blir også de lagt ut som Ebok eller PDF bok. Spennende.

Eboken finnes forresten HER  

Jeg gleder meg til å bli gammel

  • 31.03.2016 kl. 21:20

Jeg gleder meg til å bli gammel

Har du noen gang tenkt på hvordan det er å bli gammel? På hvordan tilværelsen din blir da? Det har jeg, og jeg gleder meg. Nesten så det sitrer litt i kroppen på å bikke 66, er det ikke da livet tar til i følge sangen til Wenche Myhre? Jeg går egentlig bare ut i fra at til tross for hoftebrudd klarer jeg å pose med duckface og fishface enda bedre enn nå. Jeg må jo vel ha klart å forbedre teknikken litt frem til jeg fyller 66? I grunn er det vel heller ikke så rart at jeg gleder meg til å bli gammel, her i Norge er det jo egentlig status å være gammel. Du får respekt da, selvsagt. Du har jo livserfaringen med deg. Men det er jo bare den ene siden. Vi er jo så heldig at det også er kult med rynker, grått hår og hengepupper. Litt sånn kultstatus egentlig. Det er jo ingen som forsøker å holde på et ungt utseende, alle vil vel eldres med verdighet? Jeg forestiller meg, at når jeg er 75 år kommer jeg til å få minst 1000 likes på liktornen min når jeg poster bildet på Instagram. Den er sikkert så rød at den skiller seg litt ut i feeden til folk liksom, umulig å unngå.

Når jeg tenker meg om, er det i grunn tilværelsen jeg gleder meg aller mest til. Joda, det er jo digg med legebesøk, leddsmerter, lettere demens og hukommelsestap, hjertesvikt, slag og alt det der som modner deg som person når man begynner å bli riktig gammel og vis. Men det som er enda mer digg er jo det å endelig få fred og ro! Tenk deg da. Alle barna har forlatt redet og du er fri. Etter å ha vært en aktiv mor og bestemor i alle år, så blir det omsider stille rundt deg. Ja, for dine barn har jo allerede fått barnebarn og du har blitt oldemor. Alle har selvsagt veldig mye å gjøre. Noe som gir deg tid til å sitte alene i godstolen og se på Northug, nei forresten, er han like dyktig om 70 år tro? Det er helt sikkert en ny skistjerne, kanskje barnebarnet til Northug da? Uansett, tid til å sitte alene i godstolen og se på den norske skistjernen som sprinter inn til medalje (vi antar vel at Norge er like dyktig på ski og like dårlig i fotball når vi kommer så langt frem i tid?). Eller tid til å se hvordan det går med såpeseriene som er på tv `n på dagtid. Jeg er overbevist om at det ikke er ensomt i det hele tatt men heller gir en slags ro i sjelen. Det er jo egentlig ganske trygt å være gammel og bo alene også. Klart, det blir jo vanskelig å lage mat selv og få dusjet, men det har man jo hjemmehjelpen til. Så det er jo ikke noe problem. Dessuten, det er jo helt sikkert helt supert å få hjelp til dusj og toalettbesøk, mindre arbeid på meg da. Kanskje jeg må vente en uke mellom hver dusj, men so be it. Da er jo dusjen ekstra deilig? Jeg kan jo umulig være så skitten etter å ha sittet i en stol og sett på tv hele dagen? I tillegg har jeg jo bleie, slik at om jeg ikke rekker å komme meg på toalettet gjør det virkelig ingenting. Bleien kan jo skiftes når hjemmehjelpen kommer innom igjen neste morgen.

Ja jeg kan ikke annet enn å si at jeg ser frem til å bli gammel. Uten tenner får jeg jo endelig mose maten uten at noen klager eller ser rart på meg. Så elsker jeg jo suppe også, det blir man jo skikkelig mett av dessuten. Så gebiss kommer ikke til å være ett tema tror jeg, den biten fikser jeg lett. Men heldigvis, maten som jeg kommer til å få levert på døren er vel ferdig most og av ypperste kvalitet slik at jeg får i meg næring til tross for en svekket tanngard og kroppslige smerter. Med andre ord enda flere ting å glede seg over.

Ja, det blir jo sikkert slik at jeg må selge huset mitt. En leilighet er jo mer enn stor nok, også kan jeg jo betale for vaskehjelp. For det første kommer jeg til å ha så masse penger at jeg kan leie inn folk til å vaske og holde orden, de kommer vel iallfall en gang i måneden tenker jeg. Dermed slipper jeg til og med å vaske selv, og det kan man virkelig ikke klage på.

Nei, det er nesten så jeg ikke kan vente. Jeg gleder meg virkelig til å bli gammel.

// PS: teksten er ment som humor og forhåpentligvis smilte du iallefall litt //

Sprer litt feel good budskap med denne videoen


 

 

5 hyggelige ting du kan gjøre i dag

  • 08.03.2016 kl. 10:50

Når man ser på nyhetene og leser reportasjer i aviser fremstår ofte verden som et sted med mye elendighet. Tekster som handler om nød, katastrofer og ulykker blir ofte fremtredende. Selv om det er viktig at denne informasjonen deles med oss, kan det være greit å få litt feel good inspirasjon også av og til. Her er fem hyggelige og snille ting som du kan gjøre for andre i dag. 

Gi noen en klem
Det er alltid hyggelig å få en klem. Benytt sjansen i dag og gi en klem til noen du er glad i, vis at du bryr deg om og er glad i vedkommende. Kanskje møter du på noen som virkelig trenger en klem i dag? 


Gjør som disse kattene og klem i vei

Gi et kompliment
Man kan alltid finne noe hyggelig å si om og til andre. Gi noen et ektefølt og genuint kompliment i dag. Det trenger ikke være noe stort, det er ofte de små tingene som teller i hverdagen. 

Hjelp noen
Tillby din hjelp til en som trenger det. Det blir i de aller fleste tilfeller satt stor pris på.

Ring eller send SMS til en gammel venn
Alle kjenner trolig noen sånne? En venn som sto (og fortsatt står) deg veldig nært, men som man kanskje ikke har fått snakket med på en stund? Benytt dagen til å ta opp igjen kontakten.

Smil til menneskene rundt deg 
Ved å smile vil du helt sikkert også føle deg gladere. De fleste setter pris på et oppriktig smil og du kan være med på å snu dagen fra en dårlig dag til en fin dag bare ved å smile.Nyt dagen din og vær med å spre glede i dag.

Gladnyhet til deg som spiser glutenfritt

  • 04.03.2016 kl. 21:25

Dette innlegget er ikke på noen måte sponset eller påvirket av produsent. Jeg er rett og slett en Cøliaker som gjerne deler når jeg kommer over ting og tang som andre også kan ha nytte av. Det er også mange som ikke har Cøliaki men som av andre grunner må spise glutenfritt eller glutenredusert. I dag har jeg hatt en effektiv dag og vært litt her og der. På vei til forelesning hadde jeg god tid og tenkte jeg skulle kjøpe med meg lunsj som jeg kunne spise i timen. Jeg gikk inn på den butikken som er nærmest skolen og tenkte jeg skulle ha meg yoghurt og en havrebar. Da, ved en ren tilfeldighet oppdager jeg et nytt produkt som jeg ble overlykkelig over å finne, derav dette innlegget. Det er kanskje en filleting, men når man skal spise glutenfritt så er der ikke særlig utvalg i yoghurter med musliblanding. Jeg har hittil ikke funnet en eneste en, før denne jeg fant i dag. Jeg har faktisk savnet det, ettersom jeg ofte spiser skyr og frukt som mellommåtid. Jeg har ofte hatt lyst på noe litt mer i yoghurten enn bare den i seg selv, men det er ikke alltid jeg har hatt tid eller har planlagt godt nok til å ha diverse stæsh på gang i veska. Denne var kjempe god, men jeg er glad for at jeg endte opp med å spise den før timen. Muslien var skikkelig herlig spør og cruncy, kunne sikkert plaget medstudentene, hehe. Love it!! 

Som nevnt, innlegget er på ingen måte sponset av Q meiriene, men jeg er en forbruker som skryter uhemmet når jeg er fornøyd, men som også forteller om det dersom jeg har opplevd noe som virkelig ikke er bra og hvor jeg ikke er fornøyd. Her går det begge veier. 

Jeg håper du har hatt en nydelig dag. Selv er jeg omtrent ferdig og klar til en helg med barneselskap og familiekos. 

  


 

 

Bli en bedre versjon av deg selv

  • 25.02.2016 kl. 08:56

Å kunne bli den beste av seg selv, få utnyttet all sin kapasitet og være alt det man kan være for både seg selv og andre, det er lettere sagt en gjort kanskje? I mange tilfeller føler man at man ikke strekker til, at man ikke er god nok. Hvordan kan vi unngå å komme inn i en slik tankespiral?

Selvtillit er nok noe av det aller viktigste for å kunne få gitt mest mulig av seg selv. Man må ha tro på seg selv som person, på sine kvalifikasjoner og egenskaper. Det er vanskelig å kunne gi alt av seg selv, dersom man ikke tror på at man kan. Mye er nok sagt og skrevet om selvtillit, jeg kom over denne artikkelen som sier litt om emnet. Det er individuelt hva som øker selvtilliten, det handler om å finne ut hva som styrker deg og hva som ikke styrker deg. Deretter må de rette tingene som øker selvtilliten din prioriteres.

Man må også jobbe for det man tror på. Ingenting her i livet kommer av seg selv, og ingenting er gratis, iallefall ikke med tanke på innsats og energi som legges ned for nå målene sine. Først må selvsagt målene settes, deretter må det jobbes hardt for å komme dit. Underveis må gjerne planene endres og justeres litt, men ikke mist fokus på hva du virkelig vil, og ikke la andre sette en stopper for dine drømmer. 

Jeg tror også det er viktig å være god mot andre for å kunne lykkes i livet. Vis omsorg og omtanke, empati. Gled deg over andres suksesser, del deres sorger og vær en støtte. Omgi deg med personer som bringer deg glede og som er med på å løfte deg opp, ikke trekke deg ned. Ta del av det gode her i livet, og ikke ta deg selv for høytidelig. Lær deg å le av deg selv. 

Vis respekt for at andre ikke er som deg, og at andre tenker på en annen måte. Lær å utnytte ulikheter for å kunne oppnå forståelse og øke din kunnskap. Det er viktig å kunne se ting fra ulike synsvinkler, man trenger likevel ikke å være enig, men man forstår at andre kan se ting på et annet vis enn seg selv

Motgang gjør deg sterkere, selv om man nødvendigvis ikke ser det der og da når man står midt i det. I ettertid er det viktig å bearbeide motgangen, tenke igjennom det og la seg styrke. Man vil stå bedre rustet til fremtidige prøvelser. En ting er nemlig helt sikkert, livet innebærer ikke bare en dans på røde roser men også en evig test på styrke. "When life gives you lemons, make lemonade"! 

Vel så viktig er det å akseptere at noen ganger er det vi gjør "good enough". Kanskje kunne man gjort mer, men har rett og slett ikke tid eller kapasitet. Livet er sånn, man kan ikke klare alt, og noen ganger må man rett og slett bare være "Good enough". Og det er helt greit. 

Ha tro på deg selv!! Det du tenker og mener om deg selv, er i grunn det som virkelig betyr noe. 

Følg gjerne bloggen på Facebook 

On my way

  • 23.01.2016 kl. 06:30

Jeg er klar for take off. Ute på en kort helgetur. Ha en nydelig dag.
......

And I'm ready for take off. On my way for a short weekend trip. Enjoy you day.

#reise #travel #tur #ferie #weekend #saturday #travelling

JS Freelance

Skribent med lidenskap for bøker, skriving og reiser. Oversetter EN/NO. *** Writer with a passion for reading and traveling. Translator EN/NO

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no