Jeg gleder meg til å bli gammel

  • 31.03.2016 kl. 21:20

Jeg gleder meg til å bli gammel

Har du noen gang tenkt på hvordan det er å bli gammel? På hvordan tilværelsen din blir da? Det har jeg, og jeg gleder meg. Nesten så det sitrer litt i kroppen på å bikke 66, er det ikke da livet tar til i følge sangen til Wenche Myhre? Jeg går egentlig bare ut i fra at til tross for hoftebrudd klarer jeg å pose med duckface og fishface enda bedre enn nå. Jeg må jo vel ha klart å forbedre teknikken litt frem til jeg fyller 66? I grunn er det vel heller ikke så rart at jeg gleder meg til å bli gammel, her i Norge er det jo egentlig status å være gammel. Du får respekt da, selvsagt. Du har jo livserfaringen med deg. Men det er jo bare den ene siden. Vi er jo så heldig at det også er kult med rynker, grått hår og hengepupper. Litt sånn kultstatus egentlig. Det er jo ingen som forsøker å holde på et ungt utseende, alle vil vel eldres med verdighet? Jeg forestiller meg, at når jeg er 75 år kommer jeg til å få minst 1000 likes på liktornen min når jeg poster bildet på Instagram. Den er sikkert så rød at den skiller seg litt ut i feeden til folk liksom, umulig å unngå.

Når jeg tenker meg om, er det i grunn tilværelsen jeg gleder meg aller mest til. Joda, det er jo digg med legebesøk, leddsmerter, lettere demens og hukommelsestap, hjertesvikt, slag og alt det der som modner deg som person når man begynner å bli riktig gammel og vis. Men det som er enda mer digg er jo det å endelig få fred og ro! Tenk deg da. Alle barna har forlatt redet og du er fri. Etter å ha vært en aktiv mor og bestemor i alle år, så blir det omsider stille rundt deg. Ja, for dine barn har jo allerede fått barnebarn og du har blitt oldemor. Alle har selvsagt veldig mye å gjøre. Noe som gir deg tid til å sitte alene i godstolen og se på Northug, nei forresten, er han like dyktig om 70 år tro? Det er helt sikkert en ny skistjerne, kanskje barnebarnet til Northug da? Uansett, tid til å sitte alene i godstolen og se på den norske skistjernen som sprinter inn til medalje (vi antar vel at Norge er like dyktig på ski og like dårlig i fotball når vi kommer så langt frem i tid?). Eller tid til å se hvordan det går med såpeseriene som er på tv `n på dagtid. Jeg er overbevist om at det ikke er ensomt i det hele tatt men heller gir en slags ro i sjelen. Det er jo egentlig ganske trygt å være gammel og bo alene også. Klart, det blir jo vanskelig å lage mat selv og få dusjet, men det har man jo hjemmehjelpen til. Så det er jo ikke noe problem. Dessuten, det er jo helt sikkert helt supert å få hjelp til dusj og toalettbesøk, mindre arbeid på meg da. Kanskje jeg må vente en uke mellom hver dusj, men so be it. Da er jo dusjen ekstra deilig? Jeg kan jo umulig være så skitten etter å ha sittet i en stol og sett på tv hele dagen? I tillegg har jeg jo bleie, slik at om jeg ikke rekker å komme meg på toalettet gjør det virkelig ingenting. Bleien kan jo skiftes når hjemmehjelpen kommer innom igjen neste morgen.

Ja jeg kan ikke annet enn å si at jeg ser frem til å bli gammel. Uten tenner får jeg jo endelig mose maten uten at noen klager eller ser rart på meg. Så elsker jeg jo suppe også, det blir man jo skikkelig mett av dessuten. Så gebiss kommer ikke til å være ett tema tror jeg, den biten fikser jeg lett. Men heldigvis, maten som jeg kommer til å få levert på døren er vel ferdig most og av ypperste kvalitet slik at jeg får i meg næring til tross for en svekket tanngard og kroppslige smerter. Med andre ord enda flere ting å glede seg over.

Ja, det blir jo sikkert slik at jeg må selge huset mitt. En leilighet er jo mer enn stor nok, også kan jeg jo betale for vaskehjelp. For det første kommer jeg til å ha så masse penger at jeg kan leie inn folk til å vaske og holde orden, de kommer vel iallfall en gang i måneden tenker jeg. Dermed slipper jeg til og med å vaske selv, og det kan man virkelig ikke klage på.

Nei, det er nesten så jeg ikke kan vente. Jeg gleder meg virkelig til å bli gammel.

// PS: teksten er ment som humor og forhåpentligvis smilte du iallefall litt //

Sprer litt feel good budskap med denne videoen


 

 

Overvåkeren - Charlotte Link

  • 31.03.2016 kl. 09:53

Den siste tiden har jeg funnet tilbake til gamle gleder og er kommet i gang med å lese igjen. Jeg elsker egentlig å lese bøker. Det har jeg gjort siden jeg var liten jente. Jeg var medlem i TL klubben og slukte bøkene på løpende bånd etterhvert som de kom dumpende inn i postkassa. Jeg husker på videregående at jeg var blitt så hektet på Margit Sandemo sin serie Heksemesteren at jeg hadde med meg boken på skolen og gjemte den inne i skoleboken og latet som om jeg leste pensum når læreren kom forbi. hehe. Jeg ble avslørt da. Så oppslukt blir man neppe i Biologilære når man er 17 år.. eller? 

Det er flere grunner til at jeg liker å lese romaner; på den ene sider er jo noen bøker helt enkelt bare veldig spennende, på et nivå at man ikke kan legge boken fra seg, mens på den andre siden forbedrer man ordforråd og utvikler seg som person. Poenget er, jeg har akkurat lest ferdig boken Overvåkeren av forfatteren Charlotte Link.

For meg var dette en helt ukjent forfatter, og den enste grunnen til at jeg har boken var at jeg fikk den gratis da jeg meldte meg inn i kundeklubben til en bokhandel her i Ålesund. Hva jeg synes om boken kommer jeg tilbake til etter hvert. Men det kanskje viktigste som har skjedd er at jeg har funnet tilbake lesegleden. Og det er neimen ikke en liten sak. I løpet av årenes løp med fokus på utdanning, jobb og karriere har det blitt mindre tid til å lese og det har rett og slett ikke blitt prioritert. Men etter å ha kommet inn i en god flow, ser jeg frem i mot å gyve løs på mye herlig litteratur fremover. 

Så var det boken. Som nevnt er det ofte knapt med tid her hos meg, så det har tatt veldig lang tid å komme meg igjennom oppstarten av boken. Overvåkeren er en kriminalroman som handler om to eldre kvinner som blir drept på grusomt vis. Det var kanskje ikke en bok som helt fenget fra første stund, selv om den er veldig godt skrevet og innholdet var interessant. Men slik er det ofte med gode bøker, man må få med all informasjonen fra starten for å kunne komme til en overraskende slutt. Det er mange løse tråder og en god del skikkelser å bli kjent med i innledningen. Handlingen jobber seg fremover, og spenningen øker gradvis. Jeg tror at omtrent halvveis ble det nærmest umulig å legge fra seg boken. Jeg måtte lese litt til, komme videre, komme nærmere sannheten. Boken inneholder en del overraskelser og tar uventede vendinger. Noe jeg liker godt. Jeg skulle dog ha ønsket meg enda større surprise momenter. 

Alt i alt vil jeg si at boken er fin underholdning og vel verdt å lese, men jeg har også lest bedre krim.

Jeg ville gitt boken terningkast 4. Den er med andre ord etter min mening over gjennomsnittet, men ikke helt i toppsiktet av kriminalromaner. 

For den som er interessert finner du mer om boken og kan evt. skaffe deg den HER.  (adlink)  

Longe time, no seen

  • 27.03.2016 kl. 21:47

Tiden har virkelig flydd og det er lenge sider det har vært aktivitet på bloggen her fra min side. Forhåpentligvis blir det litt mer tid fremover før eksamensperioden virkelig slår inn. Jeg håper dere har hatt en nydelig påske. Her har det gått i hjemmepåske med påskekos, påskegodt, oppussing, bål i fjøra og påskeegg jakt. Hva har du gjort i påska?  

 

5 hyggelige ting du kan gjøre i dag

  • 08.03.2016 kl. 10:50

Når man ser på nyhetene og leser reportasjer i aviser fremstår ofte verden som et sted med mye elendighet. Tekster som handler om nød, katastrofer og ulykker blir ofte fremtredende. Selv om det er viktig at denne informasjonen deles med oss, kan det være greit å få litt feel good inspirasjon også av og til. Her er fem hyggelige og snille ting som du kan gjøre for andre i dag. 

Gi noen en klem
Det er alltid hyggelig å få en klem. Benytt sjansen i dag og gi en klem til noen du er glad i, vis at du bryr deg om og er glad i vedkommende. Kanskje møter du på noen som virkelig trenger en klem i dag? 


Gjør som disse kattene og klem i vei

Gi et kompliment
Man kan alltid finne noe hyggelig å si om og til andre. Gi noen et ektefølt og genuint kompliment i dag. Det trenger ikke være noe stort, det er ofte de små tingene som teller i hverdagen. 

Hjelp noen
Tillby din hjelp til en som trenger det. Det blir i de aller fleste tilfeller satt stor pris på.

Ring eller send SMS til en gammel venn
Alle kjenner trolig noen sånne? En venn som sto (og fortsatt står) deg veldig nært, men som man kanskje ikke har fått snakket med på en stund? Benytt dagen til å ta opp igjen kontakten.

Smil til menneskene rundt deg 
Ved å smile vil du helt sikkert også føle deg gladere. De fleste setter pris på et oppriktig smil og du kan være med på å snu dagen fra en dårlig dag til en fin dag bare ved å smile.Nyt dagen din og vær med å spre glede i dag.

Gladnyhet til deg som spiser glutenfritt

  • 04.03.2016 kl. 21:25

Dette innlegget er ikke på noen måte sponset eller påvirket av produsent. Jeg er rett og slett en Cøliaker som gjerne deler når jeg kommer over ting og tang som andre også kan ha nytte av. Det er også mange som ikke har Cøliaki men som av andre grunner må spise glutenfritt eller glutenredusert. I dag har jeg hatt en effektiv dag og vært litt her og der. På vei til forelesning hadde jeg god tid og tenkte jeg skulle kjøpe med meg lunsj som jeg kunne spise i timen. Jeg gikk inn på den butikken som er nærmest skolen og tenkte jeg skulle ha meg yoghurt og en havrebar. Da, ved en ren tilfeldighet oppdager jeg et nytt produkt som jeg ble overlykkelig over å finne, derav dette innlegget. Det er kanskje en filleting, men når man skal spise glutenfritt så er der ikke særlig utvalg i yoghurter med musliblanding. Jeg har hittil ikke funnet en eneste en, før denne jeg fant i dag. Jeg har faktisk savnet det, ettersom jeg ofte spiser skyr og frukt som mellommåtid. Jeg har ofte hatt lyst på noe litt mer i yoghurten enn bare den i seg selv, men det er ikke alltid jeg har hatt tid eller har planlagt godt nok til å ha diverse stæsh på gang i veska. Denne var kjempe god, men jeg er glad for at jeg endte opp med å spise den før timen. Muslien var skikkelig herlig spør og cruncy, kunne sikkert plaget medstudentene, hehe. Love it!! 

Som nevnt, innlegget er på ingen måte sponset av Q meiriene, men jeg er en forbruker som skryter uhemmet når jeg er fornøyd, men som også forteller om det dersom jeg har opplevd noe som virkelig ikke er bra og hvor jeg ikke er fornøyd. Her går det begge veier. 

Jeg håper du har hatt en nydelig dag. Selv er jeg omtrent ferdig og klar til en helg med barneselskap og familiekos. 

  


 

 

JS Freelance

Skribent med lidenskap for bøker, skriving og reiser. Oversetter EN/NO. *** Writer with a passion for reading and traveling. Translator EN/NO

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no